Tommy Zethraeus

Tommy Zethraeus är en svensk massmördare. Han är känd som stureplansmördaren och för stureplansmorden 1994. Zethraeus dömdes 1995 till livstids fängelse för att den 4 december 1994 skjutit ihjäl fyra personer utanför nattklubben Sturecompagniet vid Stureplan i Stockholm. Han dömdes samtidigt för fem mordförsök och ett fall av rån.

Zethraeus har även dömts år 2003 för allvarlig brottslighet inne på Hallanstalten 2002 där han var intagen i den så kallade Hallhärvan.

Tidsbestämt straff för Tommy Zethraeus

Den 6 november 2018 beslutade Örebro tingsrätt att tidsbestämma Zetraeus livstidsstraff till 39 år. Det innebär att han kan friges villkorligt år 2020. I ett pressmeddelande anförde tingsrätten följande med anledning av sitt beslut att tidsbestämma straffet: ” den sammantagna bedömningen är att det inte längre föreligger någon konkret och beaktansvärd risk för att mannen återfaller i brottslighet av allvarligt slag. Detta tillsammans med god skötsamhet och att han medverkat till att främja sin anpassning i samhället i kombination med den långa tid han avtjänat utgör skälen till att tingsrätten beslutat om att omvandla hans straff till fängelse i 39 år“.

Tommy Zethraeus som numera heter Tommy Eriksson, och tidigare även Tommy Belmonte, är född i Botkyrka den 28 maj 1969.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.