Bild på Tishko Ahmed och mördade Wilma Andersson. Foto: Privat

Tishko Ahmed döms för mord på Wilma

Uddevalla tingsrätt meddelade idag dom i fallet Wilma Andersson i Uddevalla. Den före detta pojkvännen 23-åriga Tishko Ahmed döms till lagens strängaste straff: fängelse på livstid.

Ansetts skyldig redan tidigare

Redan i samband med att rättegången mot Tishko Ahmed avslutades i slutet på juni meddelade rätten att man beslutat att Ahmed är skyldig till mord och brott mot griftefriden. Det beslutades också att Ahmed skulle genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning.

Tishko Ahmed inte psykiskt sjuk

När den rättspsykiatriska utredningen blev klar i juli visade undersökningen att Tishko Ahmed inte är allvarligt psykiskt sjuk vare sig nu eller vid gärningstillfället. Han är därmed inte i behov av vård och kan dömas till fängelse.

Rättegången återupptas och dom meddelas

I samband med att utredningen blev klar återupptogs rättegången i slutet av juli för att behandla vad Ahmed ska dömas till för straff. Och idag, en vecka efter sista förhandlingsdagen, kom tingsrättens dom. Uddevalla tingsrätt dömer Tishko Ahmed till livstids fängelse för mord på Wilma Andersson och brott mot griftefriden för att skymfligt hanterat kroppen.

I domen konstaterar tingsrätten att det är ställt utom rimligt tvivel att Tishko Ahmed i november 2019 genom kraftigt våld tagit livet av sin flickvän Wilma och därefter avlägsnat hennes huvud från kroppen. Kroppen har han sedan gjort sig av med medan han förvarat huvudet i en resväska i garderoben i sitt sovrum.

Inga förmildrande omständigheter

Enligt tingsrätten, som var eniga i sin dom, finns det inga förmildrande omständigheter. Endast försvårande sådana. Bland annat Wilmas unga ålder och att hon måste kännt stark dödsångest där Ahmed varit i en överlägsen position. Tingsrätten menar också att det är försvårande att han gjort sig av med resten av kroppen som ännu inte hittats och att det fortsatt innebär ett stort lidande för Wilmas anhöriga.

Förutom att Tishko Ahmed döms till fängelse på livstid ska han också betala skadestånd till Wilmas nära anhöriga.

Ahmed förnekar brott. Det har han gjort under hela utredningen och även under rättegången. Hans försvarare har tidigare signalerat att det kan bli aktuellt att överklaga domen till hovrätten.

–> Läs alla artiklar om Wilma-fallet!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.