Den 6 juni 1954 hittas en styckad kropp i dessa väskor i bagarmossen

Slaktaren i Bagarmossen 1954

På ett ölcafé på Götgatan 77 i Stockholm, Café 77:an, träffas två män den 6 juni 1954. Den ena av männen kallar vi Bosse. Bosse har tidigare under dagen anlänt med tåg från Hälsingland till Stockholm för att roa sig och inandas storstadsluft. Efter att vandrat runt i gamla stan hamnar Bosse slutligen på södermalm och 77:ans ölcafé.

Mannen som Bosse träffar och börjar samtala med på caféet heter Lasse. Lasse är boendes i Bagarmossen i Stockholm och presenterar sig som slaktare. De båda männen, som är i 25-30-års åldern dricker öl och samtalar med varandra. Något som glädjer dem båda är dragspelsmusiken som spelas i lokalen. Lasse berättar för Bosse att han också kan spela dragspel och att han har ett dragspel hemma. Efter några öl frågor Lasse om Bosse inte vill följa med honom hem till Bagarmossen. Hemma har han brännvin att bjuda på och kan även spela dragspel. Bosse säger att han gärna följer med hem för att lyssna på dragspel och supa. Lasse säger då, vilket Bosse uppfattar som ett skämt, att på ett villkor får Bosse följa med. Och det villkoret är att Bosse hjälper Lasse att ta hand om ett lik som han förvarar i lägenheten. Bosse ser det hela som ett skämt och drar till med ”självklart hjälper jag dig med det”.

Så kommer det sig att de båda männen lämnar caféet och medelst tunnelbana och buss beger sig hem till Lasse som bor på Lagavägen 3 i Bagarmossen, en närförort till Stockholm.

Bagarmossen Lagavägen 2012 foto holger
Lagavägen 3 i Bagarmossen, där mordet och styckningen ägde rum. Foto: Holger Ellgaard (CC BY-SA)

Slaktaren i Bagarmossen grips

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.