Foto av Anete Lusina från Pexels

Serievåldtäktsmän

Serievåldtäktsmän är män som begår våldtäkter vid flera tillfällen och mot olika offer. Serievåldtäkter är ett seriebrott och sexbrott.

Serievåldtäktsmän i Sverige

Serievåldtäkter förekommer i Sverige även om det inte är lika vanligt förekommande som i exempelvis USA. Vidare har serievåldtäkter förekommit länge i Sverige och därmed inget ”nytt” vilket vissa vill ge sken av. Några av Sveriges värsta serievåldtäktsmän genom tiderna är:

Södermannen John Svahnstedt

Hagamannen Niklas Lindgren

Hagamannen Niklas Lindgren satte skräck i Umeåborna mellan åren 1998 och 2006 då han överföll och våldtog kvinnor i Umeå. Flera av våldtäkterna var så grova och innehåll sådant våld att Lindgren kom att dömas för bl a två mordförsök. Niklas Lindgren dömdes den 2 oktober år 2006 i Umeå tingsrätt till 14 års fängelse för mordförsök och grov våldtäkt i två fall, våldtäkt i ett fall samt två fall av försök till våldtäkt. Läs mer om Hagamannen här.

Örebromannen

Spökmannen Jordanis Kouroutsidis

Nytorgsmannen Andreas Holm

Nytorgsmannen Andreas Holm dömdes den 4 november 2021 av Södertörns tingsrätt till fem års fängelse för ett stort antal våldtäkter. Därmed skrev Holm in sig i kriminalhistorien som en av Sveriges värsta våldtäktsmän.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.