Hovrätten för Västra Sverige. Foto: Wiki

Wilma-fallet: rättegången i hovrätten avslutad

Idag avslutades rättegången i hovrätten för Västra Sverige i ”Wilma-fallet”. I somras dömdes Tishko Ahmed till livstids fängelse av Uddevalla tingsrätt för mord och brott mot griftefriden. Enligt tingsrätten är det Tishko Ahmed som har mördat Wilma Andersson som försvann i Uddevalla i november 2019, och för att sedan hanterat hennes kropp genom styckning eller liknande.

Tishko Ahmed överklagade

tishko ahmed och wilma andersson

Ahmed överklagade tingsrättens dom och för några veckor sedan inleddes förhandlingen i hovrätten. Åklagaren står fast och har i hovrätten yrkat att hovrätten ska fastställa tingsrättens dom; livstids fängelse. Ahmeds försvarare å andra sidan menar att Tishko ska frias eftersom det inte är bevisat att det är han som har mördat Wilma – man menar att det över huvudtaget inte är säkert att Wilma faktiskt ens har mördats. Vidare menar försvararna att åklagaren valt att ”bestämma sig” för att det måste vara Tishko Ahmed som är gärningsman i stället för att söka brett efter möjliga alternativa gärningsmän.

Idag avslutades förhandlingen i hovrätten och Ahmed fick då möjlighet att själv prata i några minuter inför rätten. Han sa då bland annat att han inte är en mördare, att han älskade Wilma och att de skulle leva tillsammans resten av livet. Han är helt oskyldig enligt honom själv.

Hovrätten beslutade att Tishko Ahmed fortsatt ska vara häktad

Hovrätten meddelar sin dom den 23 oktober 2020. Efter förhandlingen beslutade rätten att Ahmed ska kvarstanna i häkte i väntan på dom.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.