Genrebild sexbrott. Foto: Freepik

Rättegång inleddes idag mot gift par åtalade för en mängd sexbrott mot barn

Hela åtalet finns i slutet av artikeln!

För två veckor sedan väckte åklagaren åtal vid Skaraborgs tingsrätt mot ett gift par i 35-års åldern från Vara-trakten. Paret åtalas för närmare 20 sexbrott mot barn – bland annat sina egna barn. Idag måndag startade rättegången.

Paret, en man och kvinna, greps, anhölls och häktades i början av februari i år. Åtalspunkterna avser bl a grov våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, grov fridskränkning, våldtäkt mot barn, sexuella ofredanden, grovt olaga hot, misshandel och kränkande fotografering m.m.

Tvingat dottern

Mannen har bl a genom hot förmått sin ena dotter som var 13 år att posera naken i olika ställningar för honom. Han har också förmått barnet att sära sina blygdläppar och mannen har smekt henne med fingrarna och avslutat med att föra in sin penis i flickan enligt åklagarens gärningspåstående.

Vid ett annat tillfälle förmådde pappan sin dotter att onanera för honom med en dildo.

Sin andra dotter köpte paret gemensamt en dildo till när hon fyllde år och lade på dotterns säng. För detta åtalas paret för sexuellt ofredande.

Håll dig uppdaterad om nya aktuella kriminalfall! Prenumerera gratis på AlltomBrott´s nyhetsbrev:

Hot och misshandel

Både kvinnan och mannen åtalas också för att vid en rad tillfällen varit mycket hotfulla och använt våld mot sina barn. Framförallt den ena dottern har fått utså särskilt mycket. Paret har skrikit ”fittunge” till dottern, slagit henne i ansiktet, tagit stryptag om henne och tryckt upp henne mot en vägg, puttat henne, dragit henne i håret.

Kvinnan står också åtalad för att ha smygfilmat i omklädningsrum och för att vid ett annat tillfälle i hemlighet filma en vän till den ena dottern som bytte om i dotterns rum.

Idag var första rättegångsdagen och ytterligare fem dagar är planerade för förhandling i Skaraborgs tingsrätt.

Detta är paret åtalade för:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.