Polisens arbete med ”skjutningar” och ”sprängdåd”

Polisens arbete gällande skjutningar och sprängdåd i Sverige, har ett bredd samarbete och polisens verksamhet har utvecklats för att hantera såna här arbetsuppgifter. 

Kriminaliteten ökar i Sverige, enligt polisen är utvecklingen av den grova brottsligheten allvarlig. Och om inga åtgärder sker inom snar framtid ser vi ett grovt våld som fortsätter.

Polisen har ett bredd arbete i hela myndigheten, polisen jobbar dessutom med att öka tryggheten och säkerheten hos människor, främst i de utsatta förorterna, de samarbetar med kommuner och andra viktiga aktörer för att kunna hålla tryggheten på en bra nivå.

Polisen har utvecklat sin förmåga inom kameraförmåga kraftigt, nu har polisen tillgång till drönare i både utredningsarbeten och i underrättelse nivå. Dessutom har polisens helikoptrar utvecklats inom det senaste året.
Det finns också ett nytt bombdatacenter för att hantera explosiva varor. Detta bombdatacenter bevakas av säkerhetspolisen och försvarsmakten.

Svenska polisen samarbetar internationellt med andra länder, bland annat Europol.
Polisen förklarar att utvecklingen har gått åt fel håll gällande skjutningar och sprängdåd, polisen fortsätter sitt arbete med att skapa trygghet, brottsförebygga och utreda brott i alla nivåer.
Där har samhället också en viktig roll såsom socialtjänst, kommun och skola.

Iår 2020 har det till 15 oktober skedd 301 skjutningar i Sverige och totalt 35 avled. Samt 103 skadades vid samband av skjutningar i Sverige.

Det har även skett 92 detonationer, 69 förberedelse till sprängdåd och till sist 11 försök till detonationer. Totalt blir det 172 relaterande försök, förberedelse och detonationer för sprängdåd bara för iår.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.