Paolo Roberto erkänner sexköp i tv

Paolo Roberto erkänner sexköp – misstänkt för brott

Polisen genomförde på torsdagskvällen en razzia mot en lägenhetsbordell på östermalm i Stockholm. Vid razzian kunde 11 män gripas som misstänkta för sexköp – varav 10 stycken erkände på plats. En av de gripna visade sig vara en känd person – och på fredagen – gick Paolo Roberto ut i Tv4 och bekräftade att det var han som gripits och nu är misstänkt för brott mot sexköpslagen.

Många avbryter samarbete med Paolo Roberto

Även om Paolo Roberto ännu inte dömts för brottet, och därmed ska anses oskyldig, och samhället inte ser det aktuella sexköpsbrottet så hårt – med tanke på att det är ett dagsbötesstraff – är samhällets ”straff” mot Roberto desto hårdare. Flera av Robertos samarbetspartners har meddelat att man avbryter allt samarbete. Bl a har butikskedjan Coop meddelat att man ska sluta att köpa Robertos produkter. K-rauta, TV4, Rix FM m fl avbryter allt samarbete. Paolo Roberto kommer inte heller att få programleda nästa säsong av Farmen.

Sexköp olagligt sedan 1999

Att köpa sexuell handling är sedan januari 1999 förbjudet enl Brottsbalken 6 kap 11 §. Sverige är ett av få länder i världen som har förbjudit sexköp.

LÄS MER: Vad är sexualbrott?

I och med att Paolo Roberto erkänt brottet kan en åklagare ev. ”erbjuda” ett strafföreläggande. Om Roberto inte godkänner föreläggandet eller åklagaren inte erbjuder det kommer Roberto att så småningom behöva inställa sig i tingsrätten för rättegång.

Fakta om sexköpsbrott

Den som döms för köp av sexuell tjänst döms normalt till dagsböter – ofta omkring 50 dagsböter. I straffskalan finns dock även fängelse upp till 1 år. Att köpa sexuell tjänst har varit förbjudet i Sverige sedan den 1 januari 1999 då sexköpslagen kom till. Lagen infördes den 1 april 2005 i Brottsbalken. Lagrum är 6 kapitlet 11 § i brottsbalken. Det är enl lagen olagligt att betala för sexuell tjänst. Däremot är det inte olagligt att sälja en sexuell tjänst. Här kan du läsa mer om sexualbrott.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.