Paket innehöll Cannabis för en miljon kronor

bild tr scaled
Foto: Thomas Carlgren

Tullverket beslagtog nyligen ett paket som innehöll cannabis och som värderas till en miljon kronor.

Tullverket undersökte ett paket på Postnords terminal i Jönköping den 18 juni i år. Paketet blev genast intressant för Tullverket eftersom adressen var falsk och kom från Holland. Paketet innehöll cirka 10 kg (10 353 gram) cannabisharts. Paketet var adresserat och på väg till en 23-årig man på en adress i Motala.

Polisen bytte ut innehållet

Eftersom en adress fanns tillgänglig och Tullverket redan hade beslagtagit narkotikan beslutade åklagaren om att en provokativ aktion skulle genomföras – man bytte paketets innehåll mot spånskivebitar.

Paketet registrerades därefter hos postnord som förde paketet till adressen i Motala där civila polisspanare väntade på att genomföra en polisrazzia och gripa mannen. Efter att mannen och ytterligare en person hämtat ut paketet följde polisens spanare efter männen hem till den 23-årige mannens bostad där dem greps.

Männen åtalas för grov narkotikasmuggling

Motalabon och en annan gärningsman från Jönköpings län åtalas nu för grov narkotikasmuggling. Rättegång väntas inom kort.

Trots att paketet var försett med 23-åringens adress så förnekar båda paketets innehåll och brott. De båda åtalade lägger skulden på varandra.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.