Kjell bergqvist som Bäckström

Om Bäckström

Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Cmore

Bäckström blir TV-serie

Bäckström, den storhyllade boken av en av Sveriges stora kriminalförfattare Leif GW Persson har nu blivit TV-serie och sänds på TV4 och Cmore med den prisbelönta skådespelaren Kjell Bergkvist i huvudrollen. Serien hade premiär 7:e april 2020 och sågs av en miljonpublik. Serien om kriminalkommissarien har fått stor uppmärksamhet och på nytt aktualiserat de kända böckerna skrivna av Leif GW Persson.

Leif GW Persson

Leif GW Persson är otroligt välkänd, inte bara för sina böcker utan också för sin polisiära insats men framförallt blev han allmänt uppmärksammad som den TV-personlighet han blivit. Hans karismatiska framtoning och oerhörda expertis kring kriminalfall har gjort honom mycket uppskattad av alla. Hans böcker fångar hans karaktär och han har en väldigt omfattande kunskap kring kriminalitet, polisiärt arbete och spännande fall.

Serien om Evert Bäckström sätter nytt ljus på böckerna skrivna av Leif GW Persson. För första gången får vi se en filmatisering av de spännande böckerna som sålde stort i Sverige. Den första säsongen som började sändas under 2020 baseras på två av böckerna i serien om Bäckström, dels ”Kan man dö två gånger?” och dels ”Den som dödar draken”.

TV-serien

TV-serien om Bäckström är en storsatsning som sänds både på linjär television i form av TV4 och på streamingtjänsten Cmore. Förutom huvudrollsinnehavaren Kjell Bergkvist som Bäckström, ser vi andra välkända skådespelare som Jens Hultén och Johan Widerberg. Den film- och serieskapande regissören och manusförfattaren Jonathan Sjöberg är inblandad i både manus och regi till serien, en regi som han delar med Amanda Adolfsson.

Bäckström är historien om den skicklige Stockholmspolisen Evert Bäckström, en fiktivt kriminalkommissarie med stor popularitet hos lokalbefolkningen som gjort sig välkänd genom sin stora andel lösta mordfall. I serien får vi se Bäckström stöta på ett riktigt komplicerat fall med oanade vändningar. I den första säsongen får vi följa den spännande utvecklingen i sex avsnitt som vardera är dryga 40 minuter långa.

logoSe HELA första säsongen av Bäckström direkt på Cmore – 14 dagar helt gratis!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.