Nu har rånarna med munskydd åtalas

Den 24 juli blev en man vid 30-årsåldern överfallen och rånat i ett cykel förråd i Linköping. Nu har polisen identifierat gärningsmännen och de har dessutom åtalats.

jpeg 1
Foto: Polisen

Natten till den 24 juli iår blev en man i 30-årsåldern överfallen av två okända män efter att ha cyklat hem från sitt arbete.
Rånarna krävde att mannen skulle ta bort sin mobiltelefon och sin plånbok, rånarna ska ha sedan tvingad den 30-åriga mannen att föra över 230 000 kronor från sparkonto till sitt kortkonto.

Den 30-åriga mannen, alltså brottsoffret gjorde inga motstånd eller försökte fly, trots blev han slagen i huvudet och blev dessutom utsatt för dödshot. Rånarna ska dessutom ha misshandlad mannen med en cykelpump vid ett annat tillfälle.

Det var under natten till den 24 juli i år som rånet skedde i Gottfridsberg. En man i 30-årsåldern hade cyklat hem från sitt arbete och var i färd med att parkera cykeln i ett förråd när han blev överfallen av två män. 

– Jag märker att två maskerade män går ner för trappen. De går in och väntar på att dörren går igen och säger sen att de vill ha min plånbok, säger brottsoffret i förhör. 

Rånarna blir identifierade

Eftersom rånarna hade munskydd på sig blev det svårt att veta vilka personerna bakom masken var, men med hjälp av övervakningskamera kunde två gärningsmän vid 19 och 21 års åldern gripas. När polisen gjorde en husrannsakan hos 21-åringen fann polisen en väska med 12 000 kr i kontanter, även munskydd kunde hittats som kopplades till rånet.

Männen tog totalt ut 12 000 kronor i en uttagsautomat från offrets sparkonto och flydde sedan från platsen med en bil. De båda gärningsmännen nekar till brottet, trots bevis. Männen döms för rån och bedrägeri.

Sebastian Wijkander

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.