Genrebild polisinsats

Misstänkt skottlossning i Kungsängen – en person död

Strax efter klockan 23 på lördagskvällen ska boende i Tibbleområdet i Kungsängen, Upplands-bro kommun, hört 4-5 skott. Vittnen på platsen ska dessutom ha hört och sett en moped hastigt lämna platsen. Enligt boende i Tibble ska den misstänkta skottlossningen ägt rum i närheten av Hallonvägen/Hjortronvägen.

I området ska en person ha hittats skadad utomhus med okänt skadeläge. Enligt polisen är personen avförd till sjukhus. Uppdatering: Polisen har återkallat informationen om att den skadade förts till sjukhus. Se uppdatering längre ner.

Stor polisinsats – helikopter deltar

Polis och ambulans har kallats till platsen. En stor polisinsats pågår med avspärrningar, vittnesförhör och jakt efter gärningsmän. Mellan 12 och 15 polispatruller är för närvarande i området. Även polishelikopter och hundförare deltar. En förundersökning om försök till mord har inletts.

Tidvis ska det ha varit oroligt vid brottsplatsen, som ligger i ett bostadsområde, då personer utanför avspärrningarna ska ha börjat att bråka med varandra och även försökt att ta sig innanför polisens avspärrningar.

Uppdatering 00:50 – en person död

Den person som skottskadats är död. Mannen som är i 25 års åldern fick vård av ambulans och akutläkare på brottsplatsen och i samband med det kunde det konstateras att han avlidit av sina skottskador. Anhöriga är underrättade och en stor polisinsats pågår i oförminskad styrka. Polisen söker efter flera gärningsmän. Ännu är dock ingen misstänkt gripen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.