Mark Saliba

MÖRDARE. Mark Saliba är en svensk trippelmördare. Saliba är född 9 september 1992.

Han dömdes av Uddevalla tingsrätt till livstidsfängelse för att år 2015 ha skjutit ihjäl tre personer i Uddevalla. Händelsen har kommit att kallas för trippelmordet i Uddevalla och finns beskriven i artikeln Trippelmordet i Uddevalla.

I mars 2015 hittas tre personer ihjäl skjutna i närheten av sjukhuset i Uddevalla. De skjutna är två yngre män och en yngre kvinna. Snart kom Mark Saliba och dennes bror Martin Saliba att bli misstänkta för morden. Bröderna Saliba hade tidigare varit vänner med de mördade.

I Uddevalla tingsrätt dömdes Mark Saliba för morden men Martin Saliba friades då tingsrätten inte ansåg det vara bevisat att han faktiskt varit på platsen när morden skedde. Hovrätten ändrade sedan detta och fann även Martin Saliba skyldig. Martin hade dock inte varit häktad under rättegången i hovrätten vilket möjliggjorde att han under tiden rättegången pågick lämnade landet och flydde till Libanon.

Mark Saliba gifte sig på Kumlaanstalten

Den 21 maj 2019 gifte sig Saliba. Bröllopet ägde rum inne på kumlafängelset. Vem kvinnan Saliba gift sig med är inte kännt.


Artikeln senast uppdaterad: 2020-12-04. Artikeln är under produktion.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.