Genrebild stängda dörrar rättegång. Foto: Thomas Carlgren

Man häktad misstänkt för mord på kvinna i Norrtälje

En man häktades under kristi himmelfärdsdagen av Norrtälje tingsrätt misstänkt för mord natten mellan den 17 och 18 maj.

Mannen är misstänkt för mord på en kvinna som han har haft en relation med. Åklagaren vill dock i nuläget inte precisera vilken typ av relation. Mordet ska ha skett i Norrtälje kommun. Han greps den 18 maj. Tingsrätten häktade mannen som skäligen misstänkt. Dvs den lägre misstankegraden.

– Den misstänkte är häktad på skälig misstanke. Så snart misstankegraden når upp till sannolika skäl kommer jag att anmäla det till rätten, som då utan dröjsmål ska hålla ny förhandling i häktningsfrågan. Förhandling måste alltid, oberoende av anmälan, hållas inom en vecka från häktningsbeslutet. Om misstankegraden försvagas innan dess, ska häktningen hävas och den misstänkte frisläppas, säger kammaråklagare Emmy Palmén i ett pressmeddelande.

Fortsatta utredningsåtgärder

Åklagaren berättar vidare att utredningen nu fortsätter med olika åtgärder.

– Förundersökningen är inne i en mycket intensiv inledningsfas. En obduktion kommer att göras på den avlidna kvinnan inom kort och vi avvaktar resultatet av den. Därefter kan vi lägga upp fortsatt utredningsarbete. Till dess arbetar vi med att undersöka brottsplatsen och kartlägga de inblandade parternas liv, dels dygnen innan kvinnan avled, dels deras bakgrund. Det görs bland annat genom hållande av vittnesförhör, säger kammaråklagare Emmy Palmén.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.