Anna-Lena och Mohammed som mördades i oktober 2004. Foto: Privat

Man gripen efter dubbelmordet i Linköping

DUBBELMORD. Idag på morgonen har en man, född 1983, gripits som misstänkt för det dubbelmord som skedde i Linköping för 16 år sedan.

Det var tidigt på morgonen den 19 oktober 2004 som 8-årige Mohammed Ammouri och 56-årige Anna-Lena Svensson höggs till döds.

Sedan dess har polisen sökt efter en gärningsman. Över 5000 män i och omkring Linköping har topsats för att söka DNA-träff. Resultatlöst.

LÄS MER! Misstankarna mot anhållne mannen stärkta – Dubbelmordet i Linköping

I ett pilotprojekt har Polisen sedan en tid arbetet med släktforskare och genom olika släktforskardatabaser sökt gärningsmannen. Det verkar nu ha gett resultat. I morse greps en man meddelar polisen.

Polisen har lämnat över ärendet till åklagare. Mannen kommer att förhöras och därefter kommer åklagaren besluta om mannen ska anhållas.

Enligt åklagarmyndigheten är mannen för närvarande skäligen misstänkt. Dvs den lägre misstankegraden. Tingsrätten har förordnat om offentlig försvarare.

Under tisdagen genomförs en mängd utredningsåtgärder. Polis och åklagare har för avsikt att lämna ytterligare information kl 14.00 på tisdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.