Kvinna hittad avsvimmad i låda – Göteborg maj 2021

I söndags, 2 maj, larmades polisen av oroliga grannar i ett bostadshus i Göteborg efter att man hört bråk från en grannlägenhet en man skrika ”jag ska slå ihjäl dig”!

När polisen kom till bostaden fick man bryta upp dörren då ingen öppnade. Väl inne i lägenheten anträffade polisen en man i 60-årsåldern. Mannen förklarade för polisen att hans sambo nyligen lämnat lägenheten. Polisen valde ändå att genomsöka lägenheten flera gånger.

Efter att ha letat igenom lägenheten flera gånger fann polisen till slut kvinnan; hon låg då avsvimmad och skadad i en låda som var intryckt under sängen.

– Den här händelsen hade kunnat få en mycket allvarligare utgång om inte grannar hade agerat och ringt polisen som hann fram i tid. Jag kan inte nog betona hur viktigt det är att reagera om man hör bråk eller misstänker att någon utsätts för våld av en närstående. Det är bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite, säger Marianne Karstorp, sektionschef för brott i nära relation i Storgöteborg i en artikel från polisen.

Kvinnan har i polisförhör vittnat om att hennes sambo dödshotat och misshandlat henne för att sedan stoppa ner henne i lådan.

Mannen greps och anhölls på söndagen och har nu häktats av Göteborgs tingsrätt misstänkt för olaga frihetsberövande, olaga hot och grov misshandel.

One thought on “Kvinna hittad avsvimmad i låda – Göteborg maj 2021

  • Vad mycket nytt vi fått i Sverige, balkongflickor, hedersmord och nu lådkvinnor……

    Svar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.