KBG-agent var inblandad i mordet på John F. Kennedy

Fredagen den 22 november 1963 i Dallas i Texas blev USAs president John F. Kennedy beskjuten av flera skott, både i halsen och i huvudet. Han dödförklarades trettio minuter efteråt på sjukhuset, men var mördaren ensam att utföra dådet?

jfk assassination gettyimages 517330536
Foto: History (Arkivbild)

Trots av FBI fick varningar om hot mot Keneedy av mördaren Lee Harvey Oswald kort innan mordet. FBI informerade polisen i Dallas att presidenten skulle föras till säkerhet, alltså i skydd. Vilket inte skedde uppger FBI-chefen Edgar Hoover
Dessutom blev Lee Harvey Oswald skjuten inför flera tv-kameror av Jack ”Ruby” som hade tagits sig in i polisens källare när han skulle flyttas.

Oswalds kontakt med KBG

Owald kunde inte erkänna presidentmordet eftersom han själv blev mördad, från CIA:s protokoll besökte Lee Harvey Oswald sovjetunionen s ambassad i México City den 28 september 1963. Oswald träffade en KBG-agent som USA uppger vara KGB-agent. Han ringde den 1 oktober till ambassaden och pratade bruten ryska och frågade efter ”något nytt rörande telegrammet till Washington” vilket stärkte misstankar mot Oswald något extra. Den 1 oktober avlyssnades ett samtal i vilket Oswald ringde till ambassaden och på bruten ryska frågade efter ”något nytt rörande telegrammet till Washington”.

Sovjetunionen kan ha varit inblandad

Ett samtal hos FBI:s lokalkontor i Dallas, ska en man ha sagt ”att han var medlem i en kommitté som organiserats för att döda Oswald”. Allt mer tror att Sovjetunionen hade en inbladning i John F. Kennedy mordet, men om det nu stämmer? Varför har inte Sovjetunionen erkänd iså fall? finns det en Rysk koppling till Olof Palme mordet också? Den frågan kommer vi nog aldrig få svar på, det förblir ett mysterium.

Sebastian Wijkander

One thought on “KBG-agent var inblandad i mordet på John F. Kennedy

  • Jag tror att John Fitzgerald Kennedy dräptes med laservapen och att det var ”Babushka ” kvinnan med sin kamera- vare sig hon eller kameran återfanns efter mordet. Laser uppfanns ju av USA 1960 och användes först bara av vapenindustrin om jag förstår det rätt. Det tog lång tid innan cd spelaren dök upp. Om man tittar på foton och tänker lite på vad rättsväsendet drog för slutsatser – ex att Kennedy sköts med samma skott som efter honom skadade guvernören framför honom så tror jag inte det stämmer överens. Även skottskadorna visar att halsskottet var högre upp på framsidan av halsen ( utgångshålet då enligt dem) medan ”ingångshålet var lägre. Även om Elm street blir en nerförsbacke så tror jag snarare att det var kvinnan som sköt och sedan vände sig om, och sköt guvernören i höger skuldra och sedan Kennedy i huvudet. Det finns faktiskt en blogg på nätet som heter Me and Lee där en kvinna menar sig ha haft ett förhållande med Oswald efter att denne separerade från sin Ryska hustru och den bloggande kvinnan nämner att Oswald vid ett tillfälle åkte till Mexico för att hämta ett biologiskt vapen. En relativt nyutkommer youtube film som mordet som bygger på teorin father son bullit eller vad de nu kallade det, bygger inte på fakta tycker jag – där nämner man att guvernören och hans hustrus säten var indragna mot mitten av bilen, alltså att han inte satt mitt framför Kennedy men det finns fotobevis på att han faktiskt gör det. Dessutom visar bilden att guvernören sitter betydligt lägre ner i bilen så att Kennedys hela ben och knä döljer hela guvernörens skulderblad. Den senare vänder sig om efter att John F blev skjuten i halsen.

    Svar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.