Kända svenska kvinnliga brottslingar

När det gäller brott och mord som utförs av kvinnor riktas det i de flesta fallen mot personer inom den egna familjen. I den här artikeln ska vi titta på några av de mest kända svenska kvinnliga brottslingarna. Först ut är den så kallade Arbogakvinnan, Johanna Möller, som försökte mörda båda sina föräldrar 2016. Pappan dog, mamman överlevde och Johanna sitter nu inne på livstid för mord och mordförsök. Motivet i Arbogafallet var pengar.

En annan känd svensk brottsling är Martina Kveldstad. Hon ströp sin mamma till döds 2010 på ett mycket obehagligt sätt. Martina iscensatte det hela så att det skulle likna ett självmord. Motivet här tycks ha varit att komma åt mammans tabletter. Martina hade även makabert mördat en väninna av samma anledning några månader tidigare – denna gång med hjälp av bland annat julgransbelysning. Martina Kveldstad är idag dömd för dessa två mord – som hon själv förnekar.

Känner du till Svarta änkan?

Näst ut är Natalia Pshenkina som 2005 torterade sin före detta sambo och mördade honom tillsammans med två män. Hon sitter i fängelse idag och har varit våldsam under sin tid på anstalten i Ystad. Ett annan namn inom området är Carina Frödin, känd som ”Svarta änkan”, som har dömts för flera brott, bland annat för att ha satt eld på ett hus där dåvarande maken dog till följd av branden. Hon har även strypt en av sina partners.

Svartsjuka och mord av fosterbarn

Jonna Henningsson är ytterligare en känd svensk kvinnlig brottsling. Det var 2014 som hon mördade ex-pojkvännens nya partner i en svartsjukedrama som spårade ur. Jonna avtjänar idag sitt straff på Hinseberg. Den sista brottslingen i vår genomgång är Amani Madi som 2014 misshandlade sitt fosterbarn så grovt att det åttaåriga barnet dog. Amani dömdes för mord men förnekar själv allt. Hon har fått raseriutbrott och misshandlat en i personalen på anstalten Hinseberg där hon avtjänar sitt straff.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.