Genrebild åklagarmyndigheten

Idag åtalas en 23-årig man för mord på Wilma i Uddevalla

I november 2019 försvann 17-åriga Wilma i Uddevalla. Polis och åklagare är övertygade om att hon har mördats, bl a efter att man funnit en kroppsdel tillhörande Wilma – hennes huvud. En 23-årig man som stått Wilma mycket nära greps, anhölls och häktades. Idag kommer åklagaren Jim Westerberg att lämna in sitt åtal mot mannen vid Uddevalla tingsrätt. Mannen åtalas för mord och brott mot griftefriden. Enligt åklagaren är mannens inställning att han förnekar brott och inte har någon kännedom om Wilmas försvinnande eller död.

pressträff wilma

– Det har vidtagits omfattande utredningsåtgärder i ärendet. Bland annat har ett stort antal förhör hållits och en omfattande brottsplatsundersökning har ägt rum. En stor mängd analyser av spår har gjorts vid Nationellt forensiskt centrum (NFC) vilka nu är slutredovisade, säger kammaråklagare Jim Westerberg genom ett pressmeddelande.

– Polisen har gjort allt som står i vår makt för att hitta flickan. Vi har sökt i hela Uddevalla, både på land och i vatten, och det har varit värdefullt att hundratals frivilliga har hjälpt oss i det arbetet. Vi riktar ett stort tack till alla som bidragit i sökandet. Nu får vi pröva ärendet i domstol och det är tillfredsställande, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brott i polisområde Fyrbodal via pressmeddelande.

Rättegången startar i slutet av maj 2020

Uddevalla tingsrätt har planerat att rättegången, huvudförhandlingen, mot den 23-åriga mannen ska inledas den 26 maj 2020.

Åklagaren och polisen håller presskonferens på Youtube

I samband med att åklagaren åtalar mannen kommer kammaråklagaren Jim Westerberg tillsammans med Polisens utredare Sten-Rune Timmersjö att hålla en digital presskonferens via Youtube.

Presskonferensen startar kl 10.00 och kan ses här nedan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.