Bild på Tishko Ahmed och mördade Wilma Andersson. Foto: Privat

Hovrätten sänker straff i Wilma-fallet

Uddevalla tingsrätt dömde den 27 juli i år Tishko Ahmed till livstids fängelse för mord och brott mot griftefriden. Idag kom Hovrätten för Västra Sveriges dom som sänker påföljden, straffet, från livstid till det högsta tidsbestämda straffet: fängelse 18 år.

Hovrätten fastställer tingsrättens dom i själva skuldfrågan. Dvs hovrätten håller i stort med tingsrätten om att Tishko Ahmed har mördat och skändat Wilma Andersson. Hovrätten anger dock i domen att man inte fullt ut håller med eller anser att gärningsbeskrivningarna avseende arten av våld som lett till Wilmas död är bevisat.

13453

Vidare menar hovrätten att det i fallet finns många försvårande omständigheter som ligger Ahmed till last men att något avsiktsuppsåt avseendet mordet inte är styrkt. Vidare har inte händelseförlopp och omfattningen av våldet kunnat utredas varför det enligt hovrätten talar för en mildare påföljd än livstid.

Tishko Ahmed döms till högsta tidsbestämda fängelsestraff

Hovrätten för Västra Sverige anger i domskälen att utifrån rådande lagstiftning har brottet inte varit så synnerligen försvårande att det finns skäl för livstids fängelse. Däremot anser hovrätten att omständigheterna varit så försvårande att det högsta tidsbestämda fängelsestraffet – 18 år.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.