Polis. Genrebild. Foto: AdobeStock

Här är polisens uppmaning inför halloween och “clowntrenden”

Inför Halloween och en eventuell clowntrend 2020 har Towe Hägg på polisen i Stockholm en uppmaning till personer som planerar event med våldsamma, otäcka eller stötande inslag. Man ska planera eventen med omsorg, då det vid missförstånd kan leda till allvarliga konsekvenser.

Towe Hägg uppmanar att planera event med inslag som kan uppfattas som våldsamma, otäcka eller stötande med omdöme, då det kan få allvarliga konsekvenser.

– En generell uppmaning till de personer som planerar till exempel möhippor, svensexor, filminspelningar eller liknande event med inslag som gör att förbipasserande kan uppfatta det som våldsamt, otäckt eller på annat sätt stötande är att planera det med omdöme. Det kan vid missförstånd leda till allvarliga konsekvenser samtidigt som det tar polisens resurser, som behövs till annat, i anspråk” säger Towe Hägg.

Den 31 oktober är det Halloween, och en trend vid denna tid på året är “mördarclowner” som visa sig runt om i världens städer. Clowntrenden har funnits i flera år, men enligt Towe Hägg har polisen ingen åsikt om clowntrenden. 

– Vad jag vet har vi ingen åsikt om en eventuell clowntrend 2020, säger hon. 

– Polisen i region Stockholm jobbar för att förhindra brott eller utreda brott som har skett, säger Towe Hägg.

Redaktionen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.