Polisbil. Genrebild. Foto: Licens AdobeStock

Gängkriminell i Eskilstuna mördad

MORD. Natten mot söndagen, klockan 02.40, larmas polisen till Karl Hovbergsgatan i bostadsområdet Skiftinge i Eskilstuna med anledning av ett grovt brott. Ett stort antal polispatruller skickas till adressen. Väl på plats anträffas en 36-årig man död. Han ska ha blivit skjuten med ett tiotal skott.

Polisen har efter att mannen anträffats död inlett en förundersökning om mord. Stora avspärrningar runt adressen är upprättade och polisen genomför kriminalteknisk undersökning för att säkra bevis och för att försöka klarlägga vad det är som inträffat. Polisen har också genomfört dörrknackning i området och hållt förhör vilket också kommer fortsätta att hållas under söndagen.

Offret ska enligt uppgifter mördats genom att han blev skjuten.

Enligt mycket säkra källor ska den döda mannen vara en ”känd” gängkriminell i och omkring Eskilstuna. Mannen är sedan tidigare dömd för flera brott. Bl a dömdes han 2014 för våldtäkt på sin dåvarande flickvän. Sedan 1999 förekommer offret i belastningsregistret frekvent och dömts för, förutom våldtäkten på sin fd flickvän, snatteri, olovliga körningar, flera narkotikabrott, övergrepp i rättssak, stölder, våld mot tjänsteman, grov kvinnofridskränkning, misshandel mm.

I nuläget är ingen gripen för mordet.

Källa

Polisens händelserapportering

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.