Genrebild stängda dörrar rättegång. Foto: Thomas Carlgren

Förgrep sig sexuellt på 84 barn – döms till fängelse

En man i 40-års åldern dömdes idag av en enig Stockholms tingsrätt till fyra års fängelse för en mängd sexualbrott mot barn på internet.

Mannen åtalades den 31 oktober 2019 och rättegången i Stockholms tingsrätt har pågått under hösten 2019 och våren 2020. Tingsrätten dömer mannen för ett stort antal försök till våldtäkt mot barn och för försök till grovt sexuellt övergrepp mot barn. Dessutom döms mannen för tre fullbordade sexuella övergrepp mot barn.

Den nu dömde mannen tog kontakt och chattade med barnen, genom att själv utge sig för att vara ett barn i samma ålder som målsägandena, i ett mycket populärt hästspel på internet. I chatten med målsägandena, som varit unga flickor, har mannen förmått och försökt förmå flickorna genom att lämna instruktioner, att utföra sexuella handlingar på sig själva.

Tingsrätten har funnit att det är klarlagt att det är den nu dömde mannen som är den som har kommunicerat med målsägandena. Han döms till fyra års fängelse samt ska betala skadestånd till målsägandena.

– “Tingsrätten har när straffet bestämts beaktat att brotten riktats mot ett stort antal barn, att brottsligheten har utövats systematiskt samt att den tilltalade återfallit i brott”, säger rådmannen Ann-Sofie Bodin i ett pressmeddelande.


Läs mer

Dom i mål om sexualbrott mot barn på internet – Pressmeddelande Stockholms tingsrätt

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.