Domare misstänkt för sexköp – utredning läggs ner

En domare vid Värmlands tingsrätt har varit misstänkt för, att tillsammans med en tidigare anställd jurist vid tingsrätten, ha köpt sexuella tjänster av två yngre kvinnor i maj i år i tingsrättens lokaler. Nu meddelar åklagaren i ett pressmeddelande att förundersökningen mot de båda männen läggs ner i brist på bevis.

Misstänkt för att ha köpt sex i tingsrättens lokaler

Männen, en domare och tidigare jurist, vid Värmlands tingsrätt var misstänkta för köp av sexuell tjänst av två kvinnor. Männen ska ha träffat kvinnorna på en krog och därefter ska de tillsammans ha gått till tingsrättens lokaler där det påstådda köpet ska ha skett. En av kvinnorna hade några månader tidigare varit målsägande i ett annat fall avseende köp av sexuell tjänst där en man dömdes och där den aktuella domaren varit ordförande i målet.

Utredningen läggs ner i brist på bevis

Idag meddelade överåklagare Bengt Åsbäck vid Särskilda åklagarkammaren att förundersökningen mot de båda männen läggs ner. I ett pressmeddelande säger åklagaren:

– Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen. På det utredningsmaterial som finns går det inte att bevisa att de som varit misstänkta har gjort sig skyldiga till brott. Ytterligare utredning kan inte antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt. Det går inte att bevisa de objektiva förutsättningarna för att förfarandet ska vara brottsligt, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck vid åklagarmyndighetens särskilda åklagarkammare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.