Flera polisregioner kallas in vid samband av oroligheterna i Malmö

Foto: TT-Nyhetsbyrå

Under fredagskvällen vid 19:00-tiden larmades polisen om ordningsstörning på Amiralsgatan i Malmö, i höjd med Västra Kattarpsvägen och Scheelegatan. De använder sig av fyrverkerier och så kallade bengaler.

Just nu är polisen på plats vid anledning av en stor ordningsstörning på Amiralsgatan i Malmö, i höjd med Västra Kattarpsvägen och Scheelegatan. Det ska röra sig om 300 personer som ska befinna sig ute i vägbanan och som hindrar trafiken. Fyrverkerier och så kallade bengaler används, om några har skadad har ej inrapporterats. En person är gripen av polislag 13§.

Allt började med en otillåten manifestation som slutade i totalt upplopp med omkring 300 personer, hundratals personer var delaktiga i kravellerna i Malmö under fredagskvällen. 20-tals bränder ska dessutom ha startades vid samband av kravellerna, tex bilar log i lågor. Demonstranterna ska ha kastat stenar och brinnande föremål mot polisen som försökt stoppa kravellerna. Även fyrverkerier och bengaler användes av gärningspersonerna.

Poliser blev skadade

Flera poliser ska ha skadads lindrigt i Rosengård vid samband av de våldsamma upploppen som ägde rum, flera personer har frihetsberövads under kvällen och natten, händelserna benämns som våldsamma upplopp, våld mot tjänsteman och skadegörelse.

Under dagen har polisen jobbad med åtgärder för tryggheten i Malmö, dessutom gick Malmöpolisen upp i stabsläge och vid lördagsmorgonen var man förbereda inför om fler upplopp skulle sättas igång ikväll.

Flera polisregioner kallas in

I följd av händelserna i Malmö har flera polisregioner kallats in som extra förstärkning till Malmö. Vid 16-tiden idag började polisen i Linköping förbereda polisbussen 42-9430 med utrustning för resan till Malmö. Det är oklart hur många poliser från region öst som ska skickas till insatsen i Malmö.

Stockholmspolisen bistår med SPT-poliser som har skickats till Malmö, enligt polisen är de utbildade för “särskilda polistaktik”, tex att kunna hantera kravaller och stora samlingar av människor.

Redaktionen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.